CV en Combi ketels.
HR-ketels zorgen op een zuinige manier voor uw warm water en de warmte in uw huis.
Maar wat verstaan we onder HR-ketels? En welke soorten en toepassingen behoren daartoe? Wij adviseren u graag en geheel vrijblijvend bij de keuze voor een nieuwe HR-ketel van het merk:
U kunt bij ons terecht voor een installatie op maat voor in huis of net iets groter voor in uw bedrijf. Bij afname van meerdere ketels kunnen we een extra korting aanbieden.
Keuze aan ketels:
Er is tegenwoordig een ruime keuze aan ketels en aanbieders. Over het algemeen gezien kunt u als consument kiezen uit de volgende systemen: conventionele of staande combi ketel (laag rendement), VR combiketel (verbeterd rendement) en de HR combiketel (hoog rendement). Naast deze bovengenoemde combiketels zijn er ook nog de HRe combiketel (HR ketel die ook elektra opwekt) en andere duurzame voorzieningen. De HR combiketel is voor de meeste consumenten nog steeds de beste keuze en zijn daardoor ook de meest geplaatste combiketels. De staande combiketel en VR combiketel zijn er in de uitvoeringen open en gesloten verbrandingssystemen.
Open of gesloten verbrandingssysteem:
Het verschil tussen een open en een gesloten verbrandingssysteem wordt bepaald door de luchttoevoer. Luchttoevoer is nodig voor de om gas te kunnen laten branden. Bij een open verbrandingssysteem wordt de lucht aangezogen uit dezelde ruimte als waar het toestel is opgesteld. Bij een gesloten verbrandingssysteem wordt doormiddel van een ingebouwde ventilator en een extra pijp de verbrandingslucht van buiten gehaald. Een open verbrandingssysteem moet altijd in een geventileerde ruimte moet worden opgesteld en is minder veilig dan een gesloten systeem. Dit is ook de reden dat 9 van de 10 installaties tegenwoordig een gesloten systeem is
Combiketel of Soloketel:
Combiketel houd in dat het toestel zowel warmwater (douche water) als verwarming kan verzorgen. Soloketels verzorgen alleen de verwarming.
CW waarde:
In een notendop uitgelegd betekend de CW waarde de hoeveelheid warm tapwater dat een toestel geeft. Lopend van CW1 t/m CW6 waarbij de laatste het meeste comfort warmwater (CW) geeft. Door het getal van de CW waarden te verdubbelen krijgt u een inzicht in het aantal liters per minuut van 60 graden. Voorbeeld een CW4 toestel 4x2=8 geeft 8 liter per minuut bij een temperatuur van 60 graden.
Het vermogen kiezen van een cv ketel:
Als u de keuze heeft gemaakt voor welk merk ketel u wilt gaan, is de volgende stap het kiezen van het verwarming vermogen van een verwarmings ketel. Het vermogen (in KW) van een cv ketel is te bepalen door het aantal radiatoren in huis (groot en klein) bij elkaar op te tellen en dit maal twee te doen. Een kleine vloerverwarming kunt u als 1 radiator tellen en een grote vloerverwarming als 2. Als voorbeeld heeft een woning 10 radiatoren dit maal twee is 20, u heeft dus een ketel nodig van ten minsten 20KW vermogen Deels word het vermogen van een ketel ook bepaald door de hoeveelheid warmwater (douch water), zo kan het dus zijn dat u voor de verwarming 20KW nodig heeft en voor warmwater 30KW. Het inregelen van een cv ketel is dan uitermaten belangrijk.
Inregelen van een nieuwe ketel, anders geen hoogrendement:
Het inregelen is het belangrijkste onderdeel van een nieuw te plaatsen ketel. Dit inregelen gebeurt door middel van een laptop en diverse meet apparatuur. Bij dit inregelen wordt het deellast van de ketel ingesteld, de ketel waterzijdig en gaszijdig ingeregeld. Een ketel die uit de verpakking zo opgehangen wordt is door de fabrikant op een ruim gemiddelde ingeregeld omdat deze natuurlijk niet weet in welke situatie en aan wat voor installatie de nieuwe ketel aangesloten wordt, wat in veel gevallen leid tot een vaak veel te hoog gasverbruik. Door de nieuwe ketel na installatie in te regelen behaalt u het aller hoogste rendement en wordt de levensduur van de nieuwe ketel verlengt.